Deze workshop is speciaal bedoeld voor de gevorderde taartdecorateur die al vaker taarten heeft afgesmeerd en bekleed en nu een stapje verder wil!

In deze workshop leer je strak afsmeren met ganache en daarna strak bekleden met fondant. Voor het maken van de strakke hoeken in het fondant, maken we gebruik van flexi smoothers. De nadruk van de workshop ligt bij het realiseren van een strakke finish van de taart. De volgende technieken komen aan bod:

-je leert hoe je je biscuit in gelijke lagen kunt snijden en vullen.
-je leert hoe je een crumbcoat aanbrengt
-je leert hoe je de taart strak afsmeert met ganache
-je leert hoe je je fondant strak op de ganache kunt aanbrengen 
-je leert hoe je het fondant aan de onderzijde van de taart strak af kunt werken (zodat een sierrand niet noodzakelijk is!)
-je leert hoe je scherpe hoeken in het fondant maakt met (flexi)smoothers.
 
Bij de cursus zit inbegrepen: 
-Het gebruik van alle materialen, 
-een hoog biscuit van 17,5cm doorsnede (voor 12 personen) incl 3 cakeboards 
-Jam en botercreme om mee te vullen en ganache om mee af te smeren. Fondant om de taart mee te bekleden.
-inclusief koffie/thee en wat lekkers

Duur van de workshop: circa 3 uur